Hur kan CME: s höjning påverka Bitcoins spotpriser?

Hur kan CME: s höjning påverka Bitcoins spotpriser?
Rate this post

Bitcoins nuvarande marknad genomgår betydande prisupptäckter och dess effekter känns över hela branschen. Handlare och investerare ägnar stor uppmärksamhet åt marknaden och aktivitetsnivån är också mycket hög.

Derivatlandskapet har inte lämnats ensam heller med institutionella cateringfirma CME som för närvarande registrerar imponerande toppar i diagrammen.

CME Bitcoin Futures – Hög OI och högre volym

Som illustreras av det bifogade diagrammet registrerade CME Futures-volymen sin högsta nivå under det senaste dygnet, med siffrorna för samma nära 2,7 miljarder dollar. Den dagliga genomsnittliga volymen, i skrivande stund, var långt över $ 700 miljoner.

Dessutom registrerade Open Interest en ny high också. 1,8 miljarder dollar i OI registrerades den 4 januari 2020, och siffrorna för samma fortsatte att öka sedan kontraktets giltighetstid.

Även om derivatmarknaden inte direkt påverkar Bitcoins spotpriser verkade förhållandena vara speciellt annorlunda vid pressen.

Är en arbitrage möjlighet i mixen?

Även om spotpriserna inte direkt påverkas av Futures-produkter, har det på kort sikt en viss inverkan. Ett betydande köp på terminsmarknaden kan snabbt utnyttjas genom arbitragehandel på spotmarknaden och vice versa.

Enkelt uttryckt kan näringsidkare leta efter en arbitrage där de är angelägna om att köpa eller sälja spot-bitcoin till ett högre eller billigare pris efter köpet. Det är en tidskrävande process där prisavvikelsen mellan flera börser spelar in.

Även om detta fungerar på kort sikt, på lång sikt, kan CME Bitcoin Futures också möjliggöra en ökad stabilitet för spotpriser. Det ökande kapitalflödet i CME Futures är ett tecken på en högre ackrediterad näringsidkares intresse. Det leder till avmarkering av BTC-spotpriser eftersom CME ger kapitalinflöden från vanliga handlare och det kan vara resultatet av högre volymer och OI.

Sammanhängande Bullish Market med CME

Det är viktigt att notera att 2017 bull run svältades bort från alla institutionella produkter som inte visade prisuppskattning för spotpriserna. Därför sköljdes rallyt bort som ett sandslott utan starka fundament.

CME-derivat är mycket mer uttalade och populära just nu, och effekterna på BTC: s spotpriser kommer möjligen att manifestera sig också på lång sikt.